Vychází druhé číslo ČTYŘKOVIN

Milí přátelé,

dnes vychází již druhé číslo školního časopisu. Redakční rada se od minulého čísla pozměnila, ale již se nám tvoří pevné jádro nadšených novinářů. Připojují se nám i mladší spolužáci, z čehož máme velikou radost. Lepší se i kvalita příspěvků, redaktoři berou svou práci vážně a výrazně se zlepšují i v pravopise a stylistice, což snad ocení i učitelé českého jazyka. Na výuku českého jazyka jsme se také v tomto čísle zaměřili a nahlédli do hodin. Děkujeme všem vyučujícím, že nám tuto návštěvu umožnili. Byla to vskutku výborná zkušenost.

V tomto čísle ale také najdete velký rozhovor s paní učitelkou Evou Budínskou, popis ekologických aktivit ve třídě 7.B, střípky z masopustního veselí, básničku, anketu, výkres, novinky, ale i vtípky a rébus.

Víc se nám do zimního čísla nedostalo, spoustu nápadů a textů máme v šuplíku, ale termín uzávěrky je neúprosný, všichni se musíme učit plnit termíny.

Učíme se, hledáme, snad nám odpustíte chybičky, přešlapy. Na závěr chceme poděkovat panu učiteli Jiřímu Dolejšímu, který nám moc pomohl s formátem Čtyřkovin. V hodinách Semináře Informatiky se do úprav zapojili i jeho studenti a zjistili, že to vůbec není legrace.

A už dnes se vrháme do práce na dalším čísle.

cislo 2