Druháci na Cestě dospěláka

V pondělí 2. 12. si pro nás Česká spořitelna připravila poučné dopoledne. Naši druháci byli vystaveni velké zkoušce. Byli vysláni na “Cestu dospěláka“. Protože termín finanční gramotnost je v dnešní době skloňován snad ve všech pádech, interaktivní úkoly, které měli lektoři připraveny, nás v této oblasti značně obohatily.

Žáci si na svoji cestu dospěláka vybrali papírovou kabelku nebo mobilní telefon, aby se opravdu jako dospěláci cítili, a na koloběžce se vydali do práce. Na cestu dostali peněženku s penězi a zábavné učení mohlo začít. Po cestě si naši dospěláci prošli i různými nástrahami – mohli dostat pokutu za rychlost, ježek jim píchl kolo u auta a zažili i další události, za které ze své peněženky museli zaplatit. Cestou z práce se ještě zastavili v obchodu s potravinami, kde určovali, kolik podle nich které zboží stojí. Odtud už vedla cesta ke všemi dětmi nejžádanějšímu stanovišti, a to do banky. Tady žáci dostali své pokladničky se skutečnými deseti korunami. Bylo na nich, zda si za peníze koupí drobné dárečky, nebo si své peníze ušetří.

Tento den byl nejen zábavný, jak je na první pohled vidět, ale i opravdu poučný a jsme rády, že si děti hravou formou osvojily spoustu nových dovedností.

Třídní učitelky 2. tříd