Rafty se třídou 8. B

Náš program začal v 8:05 na vlakovém nádraží v Jičíně. Vlak měl zpoždění a vyjeli jsme v 8:23 a do Turnova jsme přijeli v 9:18 a zde jsme přestoupili na vlak do Dolánek.

Jakmile jsme dorazili na místo, šli jsme do kempu, kde jsme se najedli, převlékli a zaučili nás, jak se jede na raftu. Poté už jsme šli na věc, sešli jsme malé schody a lezli jsme po žebříku do raftu, někteří z nás museli jít do vody ten raft podržet.

Když jsme se nalodili, popluli jsme pár metrů a počkali jsme na zbytek skupiny. Po 200 metrech už někteří z nás měli problémy, a to i lodivodi, občas jsme zatočili špatným směrem. Po 20 minutách na raftu už přišla první a poslední šlajsna, někdo zase měl problémy a najel mimo a někdo se točil v kruzích.

Po cestě do finálové destinace byly i vodní války, nakonec jsme se všichni usmířili a nechali toho. Asi 20 minut před finálovou destinací se 2 rafty zastavily a šli jsme si zaplavat. Později už jsme vylezli z raftu a utíkali jsme do bufetu se najíst a převléknout. Všichni jsme se najedli a byli spokojení. Potom už jsme si šli koupit nějaké věci do Penny a cupitali jsme na vlakové nádraží, kde jsme čekali ještě tak 15 minut. Ve vlaku už jsme se všichni těšili domů, až si sedneme nebo lehneme po tak náročném dni. Na vlakovém nádraží v Jičíně jsme se už rozloučili a šli jsme domů.

žáci 8. B