Týden talentů

Nezkoumáme, čím dítě NENÍ, pomáháme objevit, čím JE.

Ve dnech 27. května – 6. června proběhl ve třídách 5. A, 5. B a v 5. C projekt Týden talentů ve spolupráci s žáky, třídními paními učitelkami Janou Dolejší, Janou Hlaváčovou a Miroslavou Richterovou a kariérovou poradkyní Pavlínou Havelkovou. Projekt měl hned několik cílů, vzájemné poznávání, sebepoznání, seznámení se s budoucími třídními učiteli, rozvoj talentu a nadání a první krůčky do kariérového poradenství.

Během týdne žáci představili svým spolužákům svůj talent, činnost, kterou rádi dělají, se kterou tráví volný čas, která je baví a kterou by mohli své spolužáky naučit. K vidění byly sportovní, výtvarné, hudební, herecké, technické, cukrářské a kuchařské dovednosti. Na úvod si žáci vyplnili pracovní list, ve kterém se zaměřili na sebepoznání.

Dny velmi rychle utekly a ze zpětné vazby od žáků vím, že projekt by všichni doporučili pro další ročníky, a to hned z několika důvodů, protože se dozvěděli něco nového o svých spolužácích, byla to zábava, vyzkoušeli si nové věci, mohli se inspirovat a mnozí se chtějí další věci naučit. Žáci si užívali pozornost celé třídy, zažili úspěch, s nadšením a se zářícíma očima se prezentovali.

V aktivitách v oblasti kariérového poradenství budeme s žáky pokračovat na druhém stupni a budeme je podporovat ve výběru střední školy, která je bude připravovat na budoucí povolání. Všem děkuji za spolupráci a těším se na další ročníky.

Pavlína Havelková