(Ne)bezpečný internet

V úterý 23. dubna 2024 jsme na naší škole zorganizovali pro rodiče našich žáků přednášku nadpraporčíka PČR Aleše Brendla o úskalích internetu.

Pan nadpraporčík poskytl rodičům cenné rady, jak má vypadat účinná rodičovská kontrola, na co si dát pozor, jak se bránit zneužití. Rodiče ale zaujaly i nejnovější triky podvodníků, kteří velmi sofistikovaně lákají z lidí peníze.

Nprap. Brendl není na naší škole neznámou osobou. Již několik let vede preventivní programy. Velmi oceňujeme, že dokáže pohotově zareagovat na specifika jednotlivých tříd a zacílí svou besedu na aktuální problémy dětí i učitelů. Témat, o kterých hovoří, je mnoho – právní povědomí, návykové látky, kyberšikana, mezilidské vztahy, závislostní chování, sebepoškozování, krádeže. V letošním školním roce proběhla pro mladší žáky přednáška Tvoje cesta onlinem, pro 7. ročníky Rizika virtuální komunikace a pro nejstarší žáky Trestní odpovědnost mladistvých. Vážíme si toho, že Policie ČR má ve svých řadách člověka, který má respekt, umí srozumitelně vysvětlit dětem různého věku složitou problematiku rizikového chování a pomáhá jim tak lépe se zorientovat v džungli mezilidských vztahů.

Preventivní programy pro děti i pro veřejnost budou probíhat i v příštím školním roce.

Mgr. Mabel Bryknerová