Sazka Olympijský víceboj

Naše škola se zúčastnila v letošním školním roce Sazka Olympijského víceboje, který vznikl jako společná aktivita Českého olympijského výboru a společnosti Sazka na podporu zdravého životního stylu. Je určen všem školám poskytujícím základní vzdělávání na základních školách a na odpovídajících stupních šestiletých nebo osmiletých gymnázií v České republice, které se zaregistrují.

Během školního roku v hodinách tělesné výchovy žáci plnili předem zadané disciplíny. Každá z nich testovala, jakou sportovní schopnost má dítě rozvinutou. Na konci školního roku obdrží každý žák Olympijský diplom s přehledem svých výsledků a seznam doporučených sportů, které by ho na základě jeho nejsilnější schopnosti mohly bavit a má pro ně vlohy.

Za každého žáka, který splní všechny disciplíny Sazka Olympijského víceboje (8 disciplín Olympijského diplomu nebo 10 disciplín Odznaku všestrannosti), získala škola 1 bod. Naše škola měla více než 600 bodů, a proto se dostala do losování o sportovní vybavení v hodnotě 60 000 Kč, při němž se na nás usmálo štěstí a byli jsme vylosováni mezi pětici takto odměněných škol. Přitom podmínky víceboje splnilo téměř 600 škol.

Výhra nás potěšila, ale ještě více nás těší, že mezi našimi žáky jsou děti, které mají pohyb opravdu rády.

Vyučující tělesné výchovy