Úspěch žáků 8. a 9. tříd v minifotbalu

V dubnu jsme se zúčastnili okrskového kola v minifotbalu. Na jičínském hřišti u 3. ZŠ jsme se postupně utkali se zbývajícími základními školami z Jičína a se školami z Veliše a Robous. A protože jsme si neporadili pouze se ZŠ, Jičín, 17. listopadu, postoupili jsme do okresního kola, které se konalo v Hořicích.

Při ideálním fotbalovém počasí (4 °C, déšť a vítr) jsme potvrdili svoji kvalitu. Celým turnajem jsme prošli bez inkasovaného gólu a zvítězili nad školami z Nové Paky, Lázní Bělohrad, Chomutic, Hořic, Cerekvice i nad 1. ZŠ z Jičína. Postoupili jsme tedy do krajského kola, které se konalo v Trutnově.

Turnaj měl vysokou kvalitu. Nestačili jsme pouze na jednoho soupeře – tím byla ZŠ Hradec Králové, Sever. Vybojovali jsme tedy krásné 2. místo.

Uznání patří všem playerům, kteří se na naší cestě za stříbrnou medailí podíleli: Jiří Špígl, Saša Drusan, Adam Drusan, Matěj Spurný, Matěj Zeman, Adam Gaubmann, Róza Stránská, Pavel Kudlík, Adam Višňar, Matěj Linek, Honza Chramosta a Tomáš Kopecký.

Pro žáky 8. ročníku to bylo už třetí stříbro v řadě. Dočkají se za rok zlata?

Mgr. Daniel Svoboda, vyučující TV