Krajské finále v basketbale

Ve čtvrtek 25. 4. 2019 se ve sportovním areálu v Jičíně konalo krajské kolo v basketbale. Naši mladší chlapci, což je kategorie 6. a 7. tříd, postoupili na tuto akci z prvního místa okresního finále, které se konalo v Nové Pace.

Soutěže se naši chlapci zúčastnili společně s dalšími týmy ZŠ Trutnov, ZŠ Smidary, ZŠ Týniště n. Orlicí a ZŠ Náchod – Plhov.

První zápas jsme odehráli se ZŠ Náchod – Plhov, který jsme po první půli neměli až tak v našich rukou, ale postupně se naši chlapci dostali do tempa a výhrali 18:4. Druhý zápas nás čekal se ZŠ Smidary, který jsme také vyhráli 18:9. Nejtěžší zápasy byly poslední dva. Ve třetím zápase nás čekala ZŠ Týniště n. Orlicí, která měla téměř samé basketbalisty a také místo učitele přijel jejich trenér. Zápas byl velice vyrovnaný, některým našim chlapcům se kupily osobní chyby, ale zvládli jsme ho a vyhráli 19:12. ZŠ Trutnov a my jsme měli shodně po třech výhrách, a tak poslední čtvrtý zápas měl rozhodnout o tom, kdo bude vítězem celého krajského finále. Zápas byl velice vyrovnaný, kdy se skóre pořád přelévalo ze strany na stranu. Opět naši někteří hráči měli problémy s osobními chybami, a tak soupeři často házeli trestné hody. Pro nás jedině dobře, že je moc nedávali. Konečné rozhodnutí proběhlo zhruba tři minuty před koncem, když jsme jim utekli na 4 body a pak jsme si vítězství už pohlídali. Zápas nakonec skončil 18:12 v náš prospěch.

Chtěl bych všem klukům moc poděkovat za předvedené výkony, soutěživost a bojovnost, kterou v každém zápase předváděli. Vyzdvihnutí taky určitě zaslouží jejich dobré pohybové základy a cit pro míč, protože nikdo z nich nehraje závodně basketbal.

Naši školu reprezentovali:
Ondřej Brádler, Mikuláš Plíšek, Dobroslav Lustig, Adam Kopáček, Vojtěch Thorovský, Tomáš Svoboda, David Horáček a Kryštof Hireš

Mgr. Libor Švandrlík