Zahradní slavnost Čtyřky

V pátek 10. června se otevřely dveře naší školy veřejnosti a byla zahájena Zahradní slavnost Čtyřky. Program na odpoledne si pro širokou veřejnost připravili žáci, učitelé a zaměstnanci školy.

Cílem již tradiční akce, která se letos uskutečnila již popáté, bylo představení činnosti školy, seznámení s pracemi a úspěchy žáků a vytvoření prostoru pro neformální setkání rodičů, dětí a zaměstnanců školy.

V úvodu programu zaznělo společné zpívání dětí prvního stupně s návštěvníky slavnosti. Každý si následně individuálně zvolil další program. Mohl prožít tvoření v dílničkách na dvoře školy, ale i v budově. Připravena byla taktéž tematická stanoviště, na nichž si všichni mohli vyzkoušet svůj důvtip při řešení matematických, hudebních a češtinářských rébusů a kvízů. Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet i cizojazyčnou dílnu či kvíz, v němž měl na základě starší fotky nebo indicií uhodnout kantora. Nechyběly i chemické pokusy, zeměpisná čtenářská dílna, ale i možnost osahat si robotiku tak, jak je představována dětem u nás ve škole. Interaktivní stanoviště byla po celou dobu akce plná zájemců. Kdo chtěl, mohl si na školním dvoře zasportovat. K dobré náladě hrála na dvoře kapela The Others. Uvnitř budovy školy zájemci zhlédli představení Treperendy žákovského dramatického kroužku. Zájem o divadlo byl veliký. Prostor šaten sloužil jako galerie, jelikož byl vyzdoben výtvarnými, ale i dalšími pracemi žáků (literární práce, cizojazyčné práce, projekty žáků). Nechyběla výstavka sportovních ocenění žáků. Zajímavé mohlo být pro mnohé návštěvníky nahlédnutí do almanachu, který byl sepsán ke čtyřicetiletému výročí školy. V oblasti šaten taktéž lidé mohli získat informace o činnosti školního poradenského pracoviště, prohlédnout si speciální pomůcky, které s touto oblastí souvisí. Ve vestibulu školy byla promítána prezentace fotek, která zachycovala současné, ale i minulé dění na škole. Nechyběla ani burza školních výrobků, občerstvení od kuchařek školní jídelny a žákovské stánky s nealkoholickými studenými nápoji, kávou a čokoládou. Za kávu a čokoládu děkujeme manželům Kupcovým (Catering Amadeus). Dělo se toho opravdu za jedno odpoledne ve škole hodně.

Jsme rádi, že děti naší školy vzaly aktivně akci do svých rukou a byly platnými pomocníky po celou dobu programu, pomohly s přípravou, ale i s úklidem po slavnosti. Všem zapojeným žákům moc děkujeme.

Potěšil nás velký zájem veřejnosti o slavnost. Cestu do Čtyřky si našlo opět mnoho současných i bývalých žáků školy, rodičů žáků, ale i lidé, kteří Čtyřce pouze drží palce a mají o její činnost zájem.

Děkujeme všem zúčastněným, že si našli čas a zavítali mezi nás. Vážíme si toho. Poděkování taktéž patří sponzorům slavnosti. Přejeme všem pohodové léto, v němž je třeba načerpat energii po letošním náročném školním roce, který jsme opět společně zvládli.

kolektiv zaměstnanců Čtyřky