Exkurze 6. C – rafty na Jizeře

RAFTY – 6. C

Ráno jsme měli sraz v 7:15h na vlakovém nádraží. Z  vlakového nádraží jsme jeli do Turnova a kdo chtěl, tak mohl po cestě přistoupit. Když jsme přijeli do Turnova, jeli jsme autobusem na Malou Skálu, kde jsme vystoupili a šli k raftům. Kráčeli jsme asi patnáct minut, když jsme dorazili na místo, čekali na nás dva instruktoři, kteří nám dali chvilku na převléknutí, a pak nám podali pádla a poučili nás.

Před vyplutím začalo hřmít, a tak jme si řekli, že to nic není. Vyjeli a sjeli jsme takový velký sjezd, abychom se dostali do vody. Byli čtyři rafty, ve dvou byli učitelé, na jednom pan instruktor a v posledním jen kluci. Chvilku jsme jeli a potom začalo málo pršet. Řekli jsme si, že to bude v pohodě, ale asi pět minut potom začal hodně silný déšť. Jeli jsme bez přestávky, stále hodně pršelo, i přesto jsme ujeli dvanáct kilometrů .

Dorazili jsme do Dolánek, tam nám pan instruktor řekl, že jsme skoro udělali rekord, jeli jsme pouze hodinu a půl. Vystoupili jsme a všem nám byla zima, převlékli jsme se a šli se nasvačit.

Z Turnova jsem se vraceli zpět do Jičína, kdo chtěl cestou vystoupit, tak mohl. Dojeli jsme do Jičína a paní učitelka nám dala rozchod. Tato akce se mi moc líbila, jenom kdyby nepršelo, tak by to bylo super.

Nela Charvátová


VÝLET NA RAFTech

Ve středu 23.5. jsme se vypravili na plánovaný výlet s naší třídou. Jeli jsme na rafty, kam se celá třída těšila už od ledna. Vlakem jsme dojeli do Turnova a poté jsme nastoupili do autobusu a dojeli na Malou Skálu. Tam jsme nasedli do raftů a začali pádlovat. Jely čtyři rafty. Ze začátku jsme byli poslední, ale nakonec jsme dojeli druzí a na této trati jsme lámali rekordy, protože nás do cíle poháněl nepřestávající déšť. Cestou zpět jsme se ještě zastavili v Penny. Výlet se mi moc líbil a moc rád bych vyrazil na další výlet tohoto typu.

Adam Brentner