Ekologický kurz aneb 8. B v Praze

Vše začalo v úterý 16. května na vlakovém nádraží v Jičíně, po nenáročné cestě jsme dorazili do Prahy a vydali se ubytovat do sídla sdružení Tereza, které se nachází nedaleko Staroměstského náměstí v Haštalské ulici, kde začal boj o co nejlepší místo na spaní. O odpočinku se nedalo mluvit, neboť po pár minutách byl odchod a čekala na nás zajímavá místa.

První den jsme poznávali poklady Prahy – Vyšehrad, Karlův most, Kampu, Petřín a Pražský hrad. Vše začalo na Vyšehradě, z něhož byl krásný výhled na město, dalším místem byl Karlův most, který doslova hýřil životem. Petřín nám poskytl ze své rozhledny neuvěřitelný pohled na Prahu. V zrcadlovém bludišti jsem si užili mnoho legrace. Den končil na Pražském hradě a v jeho zahradách. Prošli jsme Jelením příkopem, kolem krásného Letohrádku královny Anny a třešničkou na dortu byl samotný Hrad se Svatovítskou katedrálou. Večer jsme si ještě prohlédli Staroměstské náměstí, které bylo v tuto dobu bez života.

Druhý den nás zavedl na opačnou stranu Prahy. Lodí jsme dopluli do Troje, kde nás čekala prohlídka Pražské botanické zahrady a ZOO. Tento den jsme ještě prozkoumali přírodní rezervaci Prokopské údolí.

Poslední den jsme navštívili pro někoho zajímavou výstavu Body The Exhibition, která v nás zanechala silné zážitky, protože jsme nikdy nic podobného neviděli. Celou dobu nás doprovázel mladý medik, který nám jednoduše a srozumitelně přiblížil složité lidské tělo. Nakonec nás pochválil za výborné znalosti, na což jsme my i pan učitel byli pyšní. Tento den jsme zažili i trochu adrenalinu, protože spolužačky nedorazily včas na domluvený sraz, ale nakonec vše dobře dopadlo a my spokojeně mířili k domovu. Domů jsme se vrátili unavení, ale spokojení. Všechny dny nás provázelo krásné počasí a dobrá nálada.

Žáci a žákyně 8. B