Masopust na Čtyřce

Masopust vrcholí a blíží se čtyřicetidenní půst před Velikonocemi. I my, žáci a učitelé z 1. stupně, jsme si masopustní veselí náležitě užili.

Samozřejmě že závěrečnému defilé masek, zpívání, tancování a „pochovávání basy“ předcházela důkladná příprava. Páťáci a čtvrťáci nám připravili legrační barevné plakáty, většina tříd se podílela na výzdobě chodeb 1. stupně. Velmi důležitá byla i výroba tradičních masopustních masek. Velké díky patří učitelům, kteří s výrobou pomáhali a především rodičům, kteří naše snažení podpořili. Některé třídy dokonce „držely“ tučný čtvrtek, kdy se po prvním stupni linula vůně čerstvě nasmažených koblížků, jitrnic, jelítek, tlačenky, božích milostí, koláčků,…

Pátek 24. 2. vyvrcholil masopustním projektovým dnem a závěrečným představením masek. Nejprve jsme požádali o souhlas k masopustnímu veselí paní ředitelku a pak se hrálo, zpívalo, hodovalo. A jelikož je dobré v nejlepším přestat, ukončili jsme konec masopustu „pochováním kytary“. Tím se uzavřelo období masopustu. Nyní se již těšíme na další významné svátky jara – Velikonoce.