Třeťáci navštívili Českou televizi

V pondělí 30. ledna třeťáci navštívili sídlo naší veřejnoprávní televize na Kavčích horách. V České televizi byly třídy rozděleny na dvě skupiny a pak se společně se svými průvodci děti vydaly na prohlídku po objektu. Zastavily se u zmenšeného modelu Kavčích hor. Dozvěděly se mimo jiné, že k tomu, aby prochodily všechny chodby v televizi, by musely nachodit 40 km. Zhlédli jsme krátký dokumentární film o ČT.

Dále jsme navštívili studio, ve kterém probíhalo natáčení Kouzelné školky. Opravdu to vůbec není jednoduché. Několikrát se zastavovalo. Pan režisér mluvil do mikrofonu. Viděli jsme loutkoherce, který držel Františka, herce Tomáše Juřičku, který Františka mluví. Na závěr jsme měli možnost se vyfotit i s Majdou Reifovou a Františkem.

Zjistili jsme, že televize nejsou jen herci a kamery, ale i truhláři, kulisáci, výtvarníci, kuchaři, švadleny, módní návrháři, elektrikáři,… V závěru si děti mohly vyzkoušet i některé kostýmy a zahrát si na kameramany. Před odchodem z televize jsme se zastavili v obchůdku, kde si děti zakoupily dárek na památku exkurze v České televizi.
Myslím, že jsme úspěšně zakončili první pololetí letošního školního roku.

Jana Dolejší, vyučující