Akce IX. A v prosinci

Návštěva divadelního představení Bílá nemoc

Dne 5. 12. 2016 jsme se zúčastnili v Masarykově divadle v Jičíně divadelního představení Karla Čapka Bílá nemoc. Divadelní hru nastudoval pražský soubor, který se jmenuje Divadlo Různých Jmen. Z tohoto souboru znám z televize herečku Valerii Zawadskou a líbí se mi její hlas. Téma hry je varovat lidi před válkami a diktátory. Ve světě je bohužel stále hrozba války aktuální, a proto je hra nadčasová. Protože mám raději veselohry nebo muzikály, tak se mi hra moc nelíbila.
Zdeněk Novotný, žák IX. A

Třídy 9. ročníku na MOA v Jičíně

Ve čtvrtek 12. 12. 2016 se třídy IX. A a IX. B zúčastnily prohlídky Masarykovy obchodní akademie. Rozdělili jsme se do čtyř skupin, každé skupiny se ujala jedna zdejší studentka a ta nás prováděla třídami, kde probíhala výuka cizích jazyků a práce na PC. Nejvíce nás zaujala 3D tiskárna, která byla zrovna v provozu. Následovalo pokračování kurzu finanční gramotnosti, tentokrát zaměřeného na bankovnictví. Paní lektorka, Ing. Kateřina Vasilová, nám velmi srozumitelně vysvětlila základní informace o daném tématu. Svět financí je pro nás velmi důležitý, proto tuto akci hodnotím kladně.
Natálie Kleistnerová, žákyně IX. A

Exkurze devátých tříd do cukrovaru v Dobrovicích

Dne 14. 12. 2016 se třídy IX. A a IX. B vydaly do cukrovaru v Dobrovicích. Na místě se žáci rozdělili do dvou skupin: jedna zamířila do muzea a druhá se šla podívat do výroby. Potom se třídy vyměnily. Ve výrobě jsme viděli, jak se cukrová řepa zpracovává a jak se z ní vyrábí cukr. V muzeu jsme se seznámili s historií cukrovarnictví. Mně se více líbilo ve výrobě. Nejlepší byla ochutnávka. Exkurze byla velmi povedená a zajímavá.
Šimon Thorovský, žák IX. A

Návštěva na SPŠ v Jičíně

V rámci předmětu Svět práce část naší třídy vyrazila dne 15. 12. 2016 pod vedením pana učitele Radka Vokatého na Střední průmyslovou školu v Jičíně. Tam se nás ujal pan učitel M. Bret, který nám ukázal, jak postupovat při sestrojení obvodu s diodou. Poté jsme se pustili do výroby my a hotové výrobky jsme si odnesli domů. Myslím si, že se celá akce velmi vydařila, protože jsme si vyzkoušeli nové věci, například pájení.
Barbora Matějková, žákyně IX. A